blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG stocho
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
stocho



Hollywoodsi fesaci
pridal stocho 3.6. 2014 o 17:54

Nie som fanúšikom spoločenských udalostí. Hlavne nie takých, ktoré sú tanečno-zábavného charakteru. Teda vlastne len takých. Napríklad pohreb je celkom fajn, ak neležíte medzi doskami vy.

 

Zaručene nie som mainstreamový človek. Svedčí o tom jednak to, že som neprestal pozerať Dva a pol chlapa po odchode Charlieho a jednak to, že nenosím košeľu bielej farby. Obidve skutočnosti vedia občas vyvolať údiv okolia. Mnoho jedincov si už na mňa zvyklo, no nájdu sa aj takí, čo ich čierna košeľa kúpená v "sekáči" za pár drobných na mojej hornej časti tela udiví. A pre takéto stvorenia som sa rozhodol objasniť svoju potrebu (či skôr záujem) nosiť spomínanú časť odevu v čiernej farbe.

 

Vezmite si taký kultový film, akým Pulp Fiction bez pochyby je. Legendárny John Travolta ako Vincent Vega, nie práve najoslnivejší , bol zabitý. Myslíte si, že to bolo kvôli jeho ultramastným vlasom? Alebo kvôli tomu, že je scientológ? Nie, nie, Bruce Willis ho nakŕmil olovom pravdepodobne preto, že mal bielu košeľu. Tí, ktorí ste už niekoho v bielej košeli zastrelili iste viete, že tekutina prúdiaca žilami - krv ( latinsky sanguis) vyzerá na bielom podklade prenikavo a jasne, čo určite podnietilo slávneho akčného hrdinu napáliť svoj náboj do lámača ženských sŕdc Travoltu. Možno to znie prekvapivo... Navyše ženy tam majú krásne čierne šaty, kabelky a čižmy a sú sexi.Ale ja by som sa nerád stal obeťou Brucea Willisa. Aj keď hollywoodska akčná produkcia nám dáva najavo, že to až taká nezvyčajná vec nie je.

 

A čo tak ďalší Tarantinov projekt Reservoir Dogs? Banda gangstrov, štýlovo a štandardne oblečených v (okrem iného) bielych košeliach dopadne viac ako neslávne. Páni Biely, Oranžový, Blonďavý, Ružový, Modrý a ani Hnedý sa za svoje damske oblecenie urcite hanbia. No a čo som ja, nejaký gangster na odstrel?

 

Na záver spomeniem človeka, ktorý je jasným dôkazom toho, že čierna košeľa nie je ničím neslušným či nevhodným. V mojich škôlkarskych začiatkoch som ho uznával za to, že sa nebál ísť do lesa sám, počas noci a s jedinou baterkou proti húfu mimozemšťanov, ktorí by ho s radosťou odkrágľovali! Dnes sa ako Hank Moody púšťa do boja s inou nejasne zmýšľajúcou entitou, konkrétne so ženami. Reč je o hercovi menom David Duchovny, ktorý čiernu košeľu predal tak dobre, až mám pocit, že občas píšem rovnako dobre ako on v Californication. Potom si však uvedomím, že ešte nemám jeho okuliare...

 

Myslím, že každému je po tomto úplne zbytočnom výplode mojej fantázie jasné, prečo preferujem košele čiernej farby. Nič proti Johnovi Travoltovi, veď jeho syn je horalky. A klobúk dolu aj pred Tarantinom. Jeho filmy bagatelizujú vraždy a učia nás, že na svete sú aj drahšie veci ako ľudský život a búda pre psa. Každopádne, na dnešnú slávnostnú udalosť som sa rozhodol preferovať neortodoxnú farbu. Tak mi držte palce, nech sa neuvarím!



Prístupov 3516
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Jezis cestuje vlakom
[ 15.8.2014] (príspevkov 0)
Paranoidny cigan
[ 18.7.2014] (príspevkov 0)
Skvely parik
[ 9.7.2014] (príspevkov 0)
Natlak na alkoholikov
[ 1.7.2014] (príspevkov 1)
Pocerni spoluobcania
[ 26.6.2014] (príspevkov 0)
Bajny Turkmenistan
[ 21.6.2014] (príspevkov 0)
Neverte vsetkemu,co je v mediach
[ 15.6.2014] (príspevkov 2)
Tam to vsetko zacalo
[ 8.6.2014] (príspevkov 0)
Hollywoodsi fesaci
[ 3.6.2014] (príspevkov 0)
V dramataku
[ 30.5.2014] (príspevkov 0)